torsdag 7 januari 2010

TEST: Iphone och Bluetooth-headset

Som bekant (?) är det inte så lätt att hitta ett bluetooth-headset som fungerar bra tillsammans med Apples Iphone. Vi på MBC har testat ett flertal tillsammans med Iphone 3G (OS3) och Iphone 3GS. Betygen är 1-10. Ju högre desto bättre, naturligtvis. Skalan funktionalitet avser hur väl kontroller och anslutningar fungerar. Går det att använda alla knappar; som volym, svarsknapp etc? Kan man verkligen ha telefonen omkring 10 m från headsetet? Omdömet under ljud avser ljudkvalitet och förekomst/avsaknad av brus. Observera att detta alltså inte är ett generellt test eller en allmän rekommendation, utan bara vad vi upplevt för respektive headset tillsammans med just Iphone.

(Och detta alltså inte för att vi tycker att Iphone är en sådär superspeciell produkt som Macnördarna tycker, utan helt enkelt för att den har någon slags begränsning i sitt Bluetoothprotokoll. Med en Samsung- eller SonyEricsson-mobil, till exempel, funkar de allra flesta bluetooth-headsets bra eller åtminstone tillräckligt bra.)

MONO (endast tal, inte musik)

Jabra JX-10


Funktionalitet: 7
Ljud: 8

Jabra JX-20


Funktionalitet: 8
Ljud: 9

Plantronics Discovery 925


Funktionalitet: 6
Ljud: 8

Plantronics Discovery 975


Funktionalitet: 9
Ljud: 9

Plantronics Voyager Pro


Funktionalitet: 6
Ljud: 8

Samsung WEP-350


Funktionalitet: 6
Ljud: 7

Samsung WEP-650


Funktionalitet: 7
Ljud: 9

SonyEricsson PV-770


Funktionalitet: 4
Ljud: 4

STEREO (både tal och musik)

Jabra BT-3030


Funktionalitet: 7
Ljud: 8
Kommentar: Byta låt fungerar inte, men alla andra kontroller - inklusive start/stopp för MP3-spelaren (ipoden) funkar kanon.

Samsung SBH-650


Funktionalitet: 7
Ljud: 9
Kommentar: Se Jabra BT-3030.

SonyEricsson DS-205 (och -200/-220)


Funktionalitet: 4
Ljud: 5

3 kommentarer:

  1. Hejsan. Mycket tacksam om jag kan få svar från den som utfört detta test.
    Har själv en iPhone 3GS och köpte mig idag ett Jabra BT3030.
    Är dock väldigt fundersam över hur man kan få det att fungera med musik utan att få ont i öronen då ljudet på sin lägsta nivå är MYCKET högt!
    Tacksam för svar!
    Mvh Tobbe

    SvaraRadera
  2. Det problemet hade jag inte alls...? Vilken volym hade du inställd på iphonen när du smällde igång musiken och började streama?

    SvaraRadera
  3. Uppdatera firmwaren till Jabra:n så löser sig volym-problemet. Även pause/stop fungerar i iPod läget då. V1.32 är den senaste versionen just nu.

    SvaraRadera