lördag 2 januari 2010

Första applikationerna i en ny Androidmobil

Android Market finns som bekant (?) tusentals applikationer att hämta hem kostnadsfritt till din mobil. Vi tycker att det finns ett par som är viktigare än andra. Kanske så viktiga så att du borde plocka hem dem mer eller mindre det första du gör:

Scandinavian Keyboard
Tangentbord med ÅÄÖ.

Swedish Dictionary
Svensk ordlista vid textinmatning.

När du installerat dessa behövs ett par smågrejer till för att se till att applikationerna används genomgående i telefonen:

1. Gå till inställningar (tryck på menyknappen på startskärmen och välj Inställningar (Settings).
2. Rulla ner till, och välj Språkkod och text (Locale & text).
3. Välj språkkod (om det inte redan är förinstallerat): svenska (Sverige).
4. Ställ in tangentbordsspråk till svenska.
5. Gå tillbaka till startskärmen.
6. Börja skriva ett nytt SMS och gå "hela vägen" till själva textinmatningen. Håll ner fingret där det står Tryck här för att skriva. Du får snart upp en popup med alternativet Textinmatning. Välj det.
7. Du får upp två val; välj Scandinavian Keyboard.

Done!

(FYI: Scandinavian Keyboard är lite slöare i responsen än default-tangentbordet, men att kunna skriva alla bokstäver med ett tryck, tycker vi uppväger...)

Efter det här rekommenderas nerladdning av Advanced Task Killer Free, så att du kan avsluta - och inte bara minimera - dina öppnade program. Har du fler än fem-sex grejer öppna samtidigt så kommer det att påverka telefonens prestanda märkbart. Bra då att inte behöva starta om telefonen för att avsluta dem...

2 kommentarer:

  1. SonyEricsson X10 gäller dock det omvända för Scandinavian Keyboard - det gör faktiskt telefonen bättre som skrivverktyg.

    So far är det inbyggda tangentbordet den enda nackdel jag egentligen hittar med X10 - och tack vare Androids öppna lösning och ett litet program på Market - vips, så var det löst...

    SvaraRadera
  2. Jag vill tipsa om appen Födelsedagar!
    Sök efter personen och lägg till födelsedagen i din kalender. Du kan även se en lista på sparade födelsedagar. Via en widget kan du enkelt se de 3 nästkommande födelsedagarna direkt på din hemskärm!

    Läs mer här: http://fodelsedagar.wordpress.com/

    //henkepenka

    SvaraRadera