söndag 3 januari 2010

Nokia X6



Vinterns största hurra/besvikelse: Nokia X6.

En på papperet riktigt grym telefon med stor, kapacitiv (reagerar på spänningen i fingrarna vid beröring - i motsats till resistiv som reagerar på själva trycket) pekskärm. Fullmatad telefon med Series 60 som operativsystem (vilket vi som driver den här bloggen uppskattar), 32 GB inbyggt minne och dessutom plats för ytterligare 16 GB på minneskort, ett saftigt batteri och miljontals låtar på köpet via Nokia Music Store - och så är den så ful. Riktigt, riktigt ful. Åtminstone den turkos-svart-vita.

Konstig utformning, underligt sätt att kombinera ihop färgerna (blå nyanser plus svart och vitt är annars svårt att misslyckas med). Nokia skulle verkligen ha varit med i racet bland de smarta pekskärmstelefonerna med X6. Den är tekniskt sett precis allt som 5800XM (februari -09) borde ha varit. Och den är bra på alla fronter där SonyEricssons Satio (samma operativsystem) har fått kritik.

Men - så ful. Den kommer förmodligen inte att rekommenderas av återförsäljarna och därmed inte att sälja. Möjligen, om säg ett år, när den ligger på reahyllorna. Någon designer på Nokia borde redan ha fått sparken för detta.

Oavsett vad man i övrigt tycker om exempelvis Apple eller Samsung: se och lär, Nokia. Se och lär. Störst betyder inte alltid "bäst på allt". Inte ens på finska.

2 kommentarer:

  1. Smaken är som baken! Jag tycker den är skitsnygg. :)

    SvaraRadera
  2. Grymt snygg design ju....

    SvaraRadera